Stoły cateringowe – idealne na każdą okazję
Stoły cateringowe to doskonałe rozwiązanie w każdej sytuacji, umożliwiające zorganizowanie imprezy praktycznie w każdym miejscu. Wysoka jakość i duża odporność na uszkodzenia pozwalają na korzystanie z nich na zewnątrz i wewnątrz budynków, a stabilność zapewnia wygodę obsłudze i gościom. Jakie stoły cateringowe wybrać, aby były wygodne i funkcjonalne?
Wygodne rozwiązania
Wybierając stoły cateringowe, warto zwrócić uwagę na sposób ich składania i rozkładania. Częsty transport i konieczność ciągłego ruchu stołów wymaga, aby mechanizm był łatwy w obsłudze, a jednocześnie trwały, dzięki czemu nie zepsuje się po kilku imprezach. Dodatkowo stoły cateringowe powinny składać się tak, aby zajmowały jak najmniej miejsca, co ułatwi ich przechowywanie i transport. Dużym atutem będzie również ich stabilna konstrukcja, która powinna być dodatkowo wzmocniona, umożliwiając ustawienie wielu ciężkich półmisków z jedzeniem bez ryzyka ich wywrócenia. Dobór odpowiednich materiałów sprawia, że stół może być jednocześnie stabilny i lekki, dzięki czemu będzie idealny zarówno w trakcie imprezy, jak i transportu.
Odpowiedni rozmiar
Wybierając stoły cateringowe, warto zwrócić uwagę na ich wielkość tak, aby dobrze dopasować je do potrzeb firmy. Do przygotowania stołów tematycznych czy bufetów, najlepiej sprawdzą się stabilne i duże stoły cateringowe, które umożliwiają postawienie wielu różnych naczyń. Jednak w transporcie łatwiejsze będą niewielkie stoły cateringowe, dlatego często dobrym rozwiązaniem jest wybór kilku dużych stołów i kilku mniejszych, ułatwiając ich rozstawienie i zapewniając dostęp do wszystkich potraw. Zwłaszcza, że stoły cateringowe można ze sobą wygodnie łączyć, łatwo i szybko uzyskując większą powierzchnię.
Małe stoły cateringowe wraz z krzesłami umożliwią stworzenie miejsc siedzących, zapewniając gościom komfortowe spędzanie czasu. Ma to szczególne znaczenie przy urządzaniu różnego rodzaju dłuższych imprez. Taki zestaw świetnie sprawdzi się na spotkaniach biznesowych, weselach czy wydarzeniach plenerowych. Dlatego wielkość i rodzaj stołów cateringowych trzeba dobrze dobrać do rodzaju imprez organizowanych przez firmę.
Doskonała jakość
Wszystkie meble, niezależnie od ich rodzaju powinny odznaczać się najwyższą jakością, dzięki której meble posłużą przez wiele lat. Wysokiej klasy materiały są odporne na przypadkowe uszkodzenia i zarysowania, co ma szczególne znaczenie przy meblach, które są często transportowane. Dodatkowo znaczna odporność na czynniki atmosferyczne (promienie słoneczne, wilgoć, zmiany temperatur) umożliwia ich wykorzystanie również na imprezach organizowanych na zewnątrz, które stale zyskują na popularności. Staranne wykonanie to z kolei pewność, że stoły będą się dobrze prezentować przez wiele lat. Dlatego nie warto oszczędzać na stołach cateringowych i lepiej postawić na wysokiej jakości stoły, które będą funkcjonalne i estetyczne przez wiele lat bez konieczności ich ciągłej naprawy czy wymiany.